jolie

barboucles sur meuse charmé chaya

Venlo

Jolie betekent mooi

en dat is ze ook, zowel in uiterlijk, karakter als beweging

Onze Jolie is geboren op 27 november 2014 in Venlo, als dochter van Poppenspäler's Fleur Petrus Bisou en Novaforesta-Dudley.
Jolie is een echte gezinshond. Ze is zeer aanhankelijk en altijd aan je zijde. Ze voelt perfect aan wie wanneer aandacht nodig heeft, een echte troosthond dus. In huis is ze kalm en buiten een heerlijke wervelwind. Ze heeft een prima speurneus. Een heerlijke hond om lange wandelingen mee te maken. In de roedel vormt Jolie met onze andere Barbets, Yaro en Famke, een erg hechte band. Ze zijn volledig op elkaar afgestemd en een tijdelijke afwezigheid van één van haar roedelleden vormt voor haar als een groot gemis.

Jolie heeft de rastypische vachtstructuur en is fantastisch mooi gebouwd. Hierdoor heeft ze op shows altijd super goed gepresteerd. Ze behaalde:
• Nederlands Jeugdkampioen.
• JeugdWinner 2015.
• Clubwinner 2016.
• Nederlands kampioen.

De toelichting van de keurmeester voor de titel van Jolie op de Kampioensclubmatch 2016 is alleszeggend:

Dit is een hond met het type zoals het beschreven staat. Mooie vrouwelijke uitstraling, zeer fraai rastypisch. De staart vormt een kleine j en ze beweegt vrij en natuurlijk. Als ze 4 witte poten had dan stond hier de stamvader van het ras. De vacht is natuurlijk en niet overdreven getoilleteerd. Gewoon púúr hond. Dát is een Barbet en daarvoor heb ik voor deze gekozen.

Jolie heeft HDA heupen en ze is vrij verklaard van oogproblemen. Ze weegt 23kg en heeft een schofhoogte van 54cm.